Wat kun je doen aan Acne?

Wat is acne?
Acne is een van de meest algemeen voorkomende aandoeningen bij de mens. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Iedereen heeft er in meer of mindere mate last van (gehad). Hoewel heel ‘gewoon’ wat betreft voorkomen wordt het door de patiënt ervaren als zeer hinderlijk, cosmetisch storend en kan bij sommigen zelfs tot langdurige somberheid leiden.
Gelukkig is er tegenwoordig een scala aan behandelingen tegen acne voorhanden.
Acne vulgaris, beter bekend als puistjes, is een van de meest voorkomende huidproblemen in Nederland. Iedereen heeft wel eens een puistje gehad, maar sommige mensen hebben last van ernstige acne en gaan daar ook psychisch erg onder gebukt.

Hoe ontstaat acne?

Zoals eerder gezegd is acne een aandoening aan de talgklieren. Op de huid zitten ongeveer per vierkante centimeter 15 kleine talgklieren welke huidsmeer produceren. De huidsmeer wordt via de porie naar de huid toe afgevoerd. Onder invloed van hormonen in de puberteit veranderd de huid waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Het talg word dikker en zijn moeilijker naar buiten af te voeren, de puistjes ontstaan. Door de grote productie van dikkere talg worden de talgklieren extra nauw. Bovendien zitten er ook bacteriën in de talkklier welke ontstekingen kunnen veroorzaken. Hierdoor ontstaan de rode puistjes waarin etter kan voorkomen.

Het uitknijpen van puistjes of krabben verergerd de ontsteking en kan tot gevolg littekens hebben.

Wat kunnen we er aan doen?

  • De Blemish van Dr. Murad is speciaal ontwikkeld om ernstige acne te lijf te gaan. Bij een minder ernstige vorm van acne kunnen we u aanraden om Cell Fusion-FX te gebruiken voor de vette huid.
  • Onze instituut behandelingen bestaan vooral uit het gezond maken en het uitreinigen van de huid. We doen dit met behulp van Glycolzuur peelingen en de Detox behandeling van  Biogenie.


Een combinatie van behandeling en thuisgebruik van professionele producten, geeft natuurlijk het snelste en beste resultaat.

Onlangs is wél bewezen is dat voeding wel degelijk een belangrijke rol speelt. Vooral melk en wei proteïne lijken belangrijke veroorzakers van puistjes. Als je veel last hebt van acne doe je er dus goed aan om eens te kijken naar wat je elke dag eet en vooral koolhydraten (brood, pasta, ontbijtgranen, aardappelen), suikers (snoep, gebak) en zuivelproducten zoveel mogelijk te vermijden.

Link naar de webshop

Maak een afspraak met huidstudio Harlingen

Bekijk onze virtuele rondleiding Virtuele rondleiding Bekijk ons pand van binnen via de 360graden foto's Begane grond Eerste verdieping
Wist u dat:

Je een ooglidcorrectie kunt doen zonder te hoeven snijden dankzij de nieuwste technieken van de PlexR Plasmalift

Lees meer >>