Wat is BOTOX en wat doet Botox?

Om het misverstand maar meteen de wereld uit te helpen, Botox is geen filler, dus geen product om rimpels op te vullen. Botox vervaagt rimpels als geen ander. Daar kan de duurste crème niet tegen op. Rimpels ontstaan vooral daar waar je mimiek het sterkst is, dus op de plekken waar de gezichtsspiertjes het meest in beweging zijn en samentrekken. Kijk maar naar je eigen gezicht. De rimpels bij je ogen zijn er in geslopen doordat je bij het lachen met je ogen knijpt en de huid samentrekt. Dat geldt ook bij de fronsrimpel in je voorhoofd. Ga je regelmatig fronsend door het leven, dan blijft die fronsrimpel er op den duur inzitten. Botox stopt tijdelijk de communicatie van de zenuwuiteinden met de spieren en klieren. Dat betekent dat de spier tijdelijk geen signaal krijgt om zich samen te trekken en dus tijdelijk min of meer verlamd is. Op het moment dat de spier niet samentrekt, blijft de huid glad. Eigenlijk zou je tijdig met Botox moeten beginnen om de vorming van rimpels te voorkomen. Trekken gezichtsspiertjes niet samen, dan ontstaan er ook geen rimpels in de huid.

Botox is één van de meest onderzochte medicijnen in de wereld en wordt al meer dan dertig jaar gebruikt in ziekenhuizen. Het is goedgekeurd door de FDA, een soort Amerikaanse warenwet. Botox wordt gebruikt bij o.a. spasticiteit, maar dan in een veel hogere dosering dan bij cosmetische behandelingen. En het is nog niet eens zo lang geleden, dat de FDA het behandelen van migraine met Botox ook heeft goedgekeurd.

Botox is vooral geschikt voor de behandeling van de fronsrimpels, de rimpels van het voorhoofd en de lachrimpeltjes. Bij veel patiënten is het behandelen van migraine met Botox heel zinvol.

Link naar de webshop

Maak een afspraak met huidstudio Harlingen

Bekijk onze virtuele rondleiding Virtuele rondleiding Bekijk ons pand van binnen via de 360graden foto's Begane grond Eerste verdieping
Wist u dat:

Je een ooglidcorrectie kunt doen zonder te hoeven snijden dankzij de nieuwste technieken van de PlexR Plasmalift

Lees meer >>