Wanneer heeft u Acne Rosacea?

Wat is Rosacea?
couperoseRosacea is een ongevaarlijke maar ontsierende huidafwijking in het gelaat. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar Rosacea komt op latere leeftijd, meestal niet voor het 30ste jaar. Rosacea kan goed behandeld worden, maar het heeft de neiging om steeds opnieuw de kop op te steken. Uiteindelijk ontstaan grotere puistjes en dikke rode schijven (infiltraten) in de huid. Soms is er sprake van een opgezwollen huid, de huid verruwt en wordt hard en knobbelig. In het beginstadium beperken de klachten zich meestal tot een langdurende roodheid van de wangen, de neuspunt, het midden van het voorhoofd en de kin. Vaak gaat dit gepaard met prikkende, soms pijnlijke sensaties in het gelaat na blootstelling aan wind, matige kou of na het wassen van het gezicht. In een later stadium worden op de wangen zeer kleine haarvaatjes zichtbaar (couperose). Ook kunnen er rode bultjes en puistjes ontstaan, vooral op wangen, neus en kin. Rosacea wordt daarom ook wel eens acne rosacea genoemd. Bij Rhinophyma of bloemkoolneus is de zwelling van het huidweefsel rond de poriën van de neuspunt zo sterk, dat de huid verruwt en de neuspunt donker- tot paarsrood kleurt, vaak met puistjes en hobbelige verdikkingen

Hoe ontstaat Rosacea?

De oorzaak van rosacea is niet bekend, maar het gaat, althans in zijn vroege verschijningsvorm, om een abnormale reactie van de bloedvaatjes in het aangezicht. In een later stadium gaat het gepaard met chronische ontstekingen. Hoewel rosacea behandeld wordt met antibiotica, is er geen enkele aanwijzing dat het zou gaan om een bacteriële infectie. Een aantal factoren kunnen een reeds bestaande rosacea beïnvloeden, maar zijn niet de oorzaak ervan.

Wat kunnen we aan Acne Rosacea doen?

 • De speciale huidverzorgingslijnen van Cell Fusion C en Redness van Dr. Murad, zijn ontwikkeld om rosacea in de huid tegen te gaan en te herstellen. Dit gaat in het begin vaak samen met een zalf welke is aangeraden door de Dermatoloog.
 • Als instituut behandelingen bestaan er verschillende mogelijkheden:
  • Met de T-away2 prikken we alle vaatjes aan, zodat de vaatwandjes tegen elkaar smelten. Dit geeft een direct resultaat, de huid ziet er meteen rustiger en egaler uit.
  • De Diode laser doet in principe hetzelfde, maar is meer geschikt om grote oppervlaktes met diffuse roodheid te behandelen.
  • Met de Detox behandeling van de Biogenie, ontgiften we de huid, zodat ontstekingen minder kans krijgen zich te ontwikkelen.
  • Met behulp van Lymfedrainage (een zachte manuele massage) helpen we de huid alle afvalstoffen af te voeren via de lymfe en uw huid ziet er na de behandeling meteen rustiger uit.

Een combinatie van behandeling en thuisgebruik van professionele producten, geeft natuurlijk het snelste en beste resultaat.

Wat kunt u verder nog doen?

 • Wees voorzichtig met hete douches, baden en sauna
 • Vermijd blootstelling aan gure wind en felle koude
 • Bescherm uw huid tegen zonlicht met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor
 • Vaatverwijdende geneesmiddelen middelen kunnen een bestaande rosacea doen verergeren
 • Lokaal gebruik van zalven met bijnierschorshormoon, zgn. "corticosteroïden", maakt rosacea erger
 • Vermijd alcohol, sterk gekruide voedingsmiddelen en hete dranken.


 

Link naar de webshop

Maak een afspraak met huidstudio Harlingen

Bekijk onze virtuele rondleiding Virtuele rondleiding Bekijk ons pand van binnen via de 360graden foto's Begane grond Eerste verdieping
Wist u dat:

Je een ooglidcorrectie kunt doen zonder te hoeven snijden dankzij de nieuwste technieken van de PlexR Plasmalift

Lees meer >>