Harsen

Wat is harsen?

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. De warme hars wordt met behulp van een roller over de huid aangebracht. Daarna wordt er een stevige trekvaste strip op de hars gedrukt en kan deze er in één keer worden afgetrokken. Deze methode is geschikt voor alle haren op gezicht en lichaam. Voor zowel mannen als vrouwen.Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien, maar dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je - in tegenstelling tot scheren - na harsen nooit harde stoppels zult hebben.
 

Wat te doen voor het harsen

Gebruik een peeling de dag voordat je gaat harsen. Vooral bij korte haren, gaan de haren dan rechtop staan en zijn beter te harsen dan wanneer ze vlak langs de huid of zelfs een beetje op/in de huid liggen. Zorg er voor dat de haren niet te lang zijn. Knip ze zonodig af tot een lengte van 0,5 – 1 cm. Het harsen is daardoor minder gevoelig en de kans op het afbreken van de haren wordt verkleind. De haren mogen ook niet te kort zijn omdat de hars er dan minder “grip” op kan krijgen.Wees spaarzaam met het gebruik van vette bodymilks, oliën e.d. vanaf 24 uur voordat je gaat harsen.Meldt het aan de behandelend specialiste, als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.
 

Advies na het harsen

Probeer na het harsen niet aan te raken. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabbelen en hard wrijven kan de huid irriteren, of ontstekingen veroorzaken.Vermijd te strakke kleding op huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen.Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24-48 uur na het harsen.
 
Vermijd tot 48 uur na het harsen: heet bad, zonnebad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen.  Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.

Voor meer informatie over harsen, kunt u contact met ons opnemen.

Link naar de webshop

Maak een afspraak met huidstudio Harlingen

Bekijk onze virtuele rondleiding Virtuele rondleiding Bekijk ons pand van binnen via de 360graden foto's Begane grond Eerste verdieping
Wist u dat:

Je een ooglidcorrectie kunt doen zonder te hoeven snijden dankzij de nieuwste technieken van de PlexR Plasmalift

Lees meer >>