Peeling van TCA.

De TCA Peeling is een intensievere peeling om oppervlakkige rimpels te verzachten en verkleuringen van de huid te laten verdwijnen. Een TCA Peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. Diepe rimpels verdwijnen echter niet. Daarvoor is een andere behandeling nodig, zoals CO2 Laser Resurfacing of fillers. Een TCA Peeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid vrij dun is, zoals de handruggen en de hals. Voor deze peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Nadat uw huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.
 
U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een TCA Peeling. Soms kan een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. 
 
Behandeling
 
Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt het trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. Na een tot twee minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijke gevoel snel. Daarna wordt een speciale zalf op de huid aangebracht. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms een of twee keer herhaald worden. Dit kan in het algemeen al na een maand.
 

             

 

 

 

Na de peeling

Het trichloorazijnzuur werkt een behoorlijke tijd door. Het kan dus zijn dat uw huid na de behandeling wat branderig aanvoelt. Dit is eenvoudig te verhelpen door uw huid te koelen met een natte doek. Na 24 uur is het branderige gevoel bijna altijd verdwenen en begint de huid droog en strak aan te voelen. Uw huid zal rood en enigszins gezwollen zijn.
 
Een TCA Peeling is de eerste twee minuten pijnlijk, maar daarna niet meer. Soms kunt u een branderig gevoel houden, dat gewoonlijk maximaal 24 uur duurt. Een of twee dagen na de behandeling wordt de huid donker en begint te vervellen. Uw huid wordt dan droog en voelt strak aan. Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan. Zeker in de eerste dagen na de ingreep bent u niet toonbaar. De meeste mensen gaan na vijf tot zeven dagen weer aan het werk. De huid is dan nog roze en moet goed beschermd worden tegen zonlicht. Na ongeveer een maand is alles weer normaal en kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms een of twee keer herhaald worden.


Resultaat

Oppervlakkige rimpels zijn minder zichtbaar en verkleuringen van de huid zijn sterk verbeterd. Gemiddeld zal het effect twee tot drie jaar aanhouden. De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces dat ook na de ingreep doorgaat. Dat verouderingsproces wordt mede bepaald door erfelijke factoren. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan voortaan een zonnebrandcréme met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Link naar de webshop

Maak een afspraak met huidstudio Harlingen

Bekijk onze virtuele rondleiding Virtuele rondleiding Bekijk ons pand van binnen via de 360graden foto's Begane grond Eerste verdieping
Wist u dat:

Je een ooglidcorrectie kunt doen zonder te hoeven snijden dankzij de nieuwste technieken van de PlexR Plasmalift

Lees meer >>